AranđelovacBeogradLazarevacSportVesti

Košarkaški turnir „European Youth Basketball League“ od 14. do 17. februara u Aranđelovcu

Internacionalni košarkaški turnir za dečake do 15 godina „European Youth Basketball League“ održaće se u rekonstruisanoj sportskoj sali Vaspitno obrazovnog centra u Aranđelovcu od 14. do 17. februara. Ovo je jubilarna, dvadeseta sezona lige i u pitanju je najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje u košarci za dečake ovog uzrasta. Turnir se prvi put organizuje u Srbiji i ovo će biti dobra prilika da se strancima Srbija i Aranđelovac prikažu u najboljem svetlu, rekao je za Gem Novica Živanović trener Next step Akademije iz Italije, jedne od učesnika takmičenja.

Turnir koji će biti održan u Aranđelovcu je grupna faza, druga runda grupe A u kojoj će učestvovati devet ekipa. European Youth Basketball League je najveće evropsko klupsko takmičenje za mlađe kategorije, jedino takvo priznato od strane FIBA. Liga je osnovana u aprilu 1998. godine i u prvoj sezoni je brojala svega 6 klubova iz tri zemlje – Rusije, Litvanije i Letonije. Ove godine liga broji preko 180 klubova iz 30 evropskih zemlja i takmičenja u 5 uzrasnih kategorija, podeljenih u dve konferencije.

Novica Živanović, trener Next step Akademije iz Italije
Novica Živanović, trener Next step Akademije iz Italije

Iako je prvobitno bilo u planu da turnir bude održan u Lazarevcu, odluka je pala na Aranđelovac zbog bolje ponude smeštaja za učesnike turnira. Organizacija lige nije bila ni jednostavna ni laka, priznaje Živanović.

Turnir je neprofitabilnog karaktera. Nikome od učesnika nije naplaćena kotizacija, niti će se naplaćivati ulaznice za utakmice. Ovo će biti idealna prilika da svim učesnicima predstavimo našu zemlju i grad Aranđelovac u najboljem svetlu i da našoj deci pružimo mogućnost da gledaju i upoznaju drugare iz Evrope, rekao je Novica Živanović.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA