1

Humanost na delu, u Lazarevcu prikupljeno 89 jedinica krvi

Vanrednoj akciji dobrovoljnog davalaštva krvi u Centru za kulturu Lazarevac odazvao se 101 građanin. Krv je dalo njih 89, što je imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju iznad očekivanja. Akciju je organizovao Crveni krst Lazarevac, na inicijativu Instituta za transfuziju krvi.

Akciaj DDKTrenutna epidemiološka situacija za poseldicu između ostalog ima i nestašicu neophodnih jedinica krvi, kao leka koji nema alternativu. Zbog nemogućnosti da se sve planirane akcije dobrovoljnog davalaštva organizuju ali i povećanih potreba u lečenju krv je ovih dana deficitarna. Imajući u vidu uspešnost akcija u Lazarevcu, na inicijativu Instituta za transfuziju krvi Srbije organizovana je vanredna acija.

Lazarevčani humaniAkcija je za sve punoletne građane od 18 do 65 godina, a tokom ove humane akcije poštovane su sve mere prevencije. Pored socijalnog distanciranja i nošenja maski i rukavica, prostor je dezinfikovan kaže sekretar lazarevačkog Crvenog krsta Zoran Gavrilović.

Prikupljeno 89 jedinica krviSvoju humanost i ovoga puta pokazalo je preko 100 lazarevčana, njih 89  je dalo krv. Naredna prilika je već krajem juna i početkom jula kada se organizuje redovna letnja akcija.