Svi prvaci u Lazarevcu dobili poklon predsednika opštine

Knjigu ”Slovarica Školarica” autora Todeta Nikoletića na poklon od GO Lazarevac dobili su svi prvaci sa teritorije naše opštine. Knjige je tokom 32. Festivala humora za decu podelio predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević, njegov zamenik Tomislav Rikanović i direktorka lazarevačke biblioteke  Jasmina Ivanković . Predstavnici opštine su tokom posete OŠ ”Knez Lazar” takođe uručili primerke ove knjige.

Bojan Stević knjige

Tradicionalno druženje prvaka sa predsednikom opštine, zbog aktuelne epidemije izostalo je ove godine. Najveći broj novopečenih osnovaca, knjigu „Slovarica Školarica“ zbog epidemioloških mera koje su na snazi dobiće posredstvom svojih učitelja,  koji su knjigu preuzeli  tokom Festivala ”Humora za decu”. U dvorištima osnovnih škola ”Knez Lazar”  i ”Sveti Sava” iz Velikih Crljena knjige prvacima uručili su predstavnici opštine. Tom prilikom sa prvacima se pored autora Todeta Nikoletića družio i Branislav Rosić sa svojom ”Letećom gitarom”. Deca su dobila i prigodni CD sa pesmama za decu.

Pokloni deciPored simboličnih poklona, najlepši pozdrav osnovcima svakako su bolji uslovi u školama. Pored projekata koji su u realizaciji planirani su i budući investicioni poslovi. Ipak najobimniji i najznačajniji projekat vezan je za legalizaciju školskih objekata.

Prioritet u  narednim mesecima biće hitna intervencija na sanaciji krovova na objektima OŠ ”Dule Karaklajić” i Gimnazije Lazarevac. Planirano je da ovi radovi budu završeni pre obilnih padavina tokom kasne jeseni i zime.