1

Na 5. sednici Veća opštine Lajkovac razmatrano 15 tačaka dnevnog reda

Na 5. sednici Veća opštine Lajkovac razmatrano je 15 tačaka dnevnog reda. Izveštaje o radu podneli su Zajednički centar za socijalni rad „Solidarnost“ i Zajedničko pravobranilaštvo Grada Valjeva i opština Ljig, Lajkovac, Mionica i Osečina. Najvažnija tačka dnevnog reda odnosila se utvrđivanje stope poreza na imovinu, koja je ostala na nivou prošlogodišnje.

veće 1Veće opštine Lajkovac razmatralo je najpre dve tačke i verifikovalo odluke donete na telefonskoj sednici od 28. oktobra. Verifikovana je odluka o novom pravilniku za javne nabavke koji je usklađen sa novim zakonom. Takođe potvrđena je i odluka kojom su opredeljena sredstva za meru kalcizacije poljoprivrednog zemljišta. Jedna od najbitnih odluka bila je vezana i za stopu poreza na imovinu, današnjom odlukom ona je ostala na nivou prošlogodišnje.

vece 2Izveštaje o radu podneli su zajednički centar za socijalni rad “Solidarnost“ i Zajedničko pravobranilaštvo opština Ljig, Lajkovac, Mionica i Osečina.  Bilo je reči o realizaciji programa “Pomoć u kući“,  koji koristi 35 starih lica sa teritorije oštine Lajkovac. Usvojen je i pravilnik koji je usklađen sa novim zakonom o javnim nabavkama.

vece 3Odlukom  Opštinskog veća formirane su dve komisije. Reč je  o Žalbenoj komisiji i Komisiji za interventno snabdevanje vode. Četiri tačke dnevnog reda odnosile su se na programe za sport na teritoriji opštine Lajkovac. Reč je o programima bitnim za funkcionisanje klubova do kraja ove budžetske godine.