1

Nađa Lazarević osvojila četiri medalje na državnom prvenstvu

Na bazenu “ Milan Gale Muškatirović”, tokom vikenda, održano je prvenstvo Srbije za kadete, juniore i apsolutno.  U juniorskoj konkurenciji Nađa Lazarević iz plivačkog kluba “La Kolubara“ postala  je srpska šampionka u 4 discipline: 200 mešovito, 200 delfin, 1500 slobodno i 400 mešovito.U isto vreme u disciplini 400 mešovito ona je ujedno i vicešampionka Srbije u apsolutnoj konkurenciji.

“Zaboravljena” mlada lazarevačka olimpijka, Nađa Lazarević, takmičarka plivačkog kluba “LA Kolubara” Lazarevac, nije zaboravila da pliva i u uslovima uzrokovanim usled pandemije virusa COVID-19. Nakon višemesečne agonije što se tiče uslova rada, velikog požrtvovanja Nađe i njenih roditelja i trenera, sa upravo završenog nacionalnog prvenstva vratila se u Lazarevac sa osvojenih 7 medalja.  U juniorskoj konkurenciji Nađa je postala srpska šampionka u 4 discipline: 200 mešovito, 200 delfin, 1500 slobodno i 400 mešovito.

U isto vreme u disciplini 400 mešovito ona je ujedno i vicešampionka Srbije u apsolutnoj konkurenciji, bolja od nje je bila samo naša trenutno najbolja plivačica Anja Crevar (PK “Dinamo” Pančevo). U disciplinama 200 mešovito i 1500 slobodno Nađa je u apsolutnoj konkurenciji osvojila bronzane medalje.Inače, ovo najveće i najznačajnije državno takmičenje proteklo je u dobroj organizaciji, naročito ako se uzmu u obzir trenutne zdravstvene prilike. Takmičenje je održano bez prisustva publike, preko 40 klubova i oko 500 plivača uzelo je učešće na ovom prvenstvu.