1

Najlepša domaća zimnica u Glavnoj lazarevačkoj ulici

U Glavnoj lazarevačkoj ulici po sedmi put održan je prodajni bazar „Moj špajz“ na kojem je svoje domaće proizvode predstavilo više od 45 izlagača. Štandove je obišao i predsednik opštine Bojan Stević sa svojim saradnicima i napomenuo da je ova manifestacija ponos našeg grada i da pruža priliku srpskim domaćinima da izlože svoje proizvode. Bazar je imao i humanitarni karakter a učenici i nastavnici OŠ „Knez Lazar“ na svom štandu prikupljali su novac za lečenje naše sugrađanke Sare Matić.

Moj špajz 2022

„Moj špajz“, prodajni bazar, je manifestacija koja svake godine okupi skoro 50 izlagača koji našim sugrađanima predstave domaće proizvode pripremljenje po recepturama starim i do pola veka. Od ajvara, zimnice, pa sve do proizvoda od mleka, mesa, slatkih i slanih đakonija i ove godine se našlo na tezgama duž Glavne ulice. Štandove je obišao i predsednik opštine Bojan Stević sa svojim saradnicima i napomeno da je ova manifetsacija ponos grada ali i čuvar tradicije i domaćih brendova.

Stevič obišao štandove

Organizator manifestacije je Centar za kulturu, koji se i ove godine potrudio da svojim gostima bude dobar domaćin a sugrađanima priredi bazar koji je postao sada već tradicionalan i mesto gde se kupuju domaći organski proizvodi.

Svoje proizvode izložili su vredni domaćini i domaćice iz cele Srbije. Bilo ih je iz Vojvodine, Mačve ali i naših suseda iz Mionice, Koceljeve i Valjeva. Imali smo priliku da probamo odličnu medovaču, sireve koji se suše i po nekoliko meseci, slatko od šumskih jagodica i turšiju od raznog povrća i voća.

Zimnica Moj špajz

Štand na ovogodišnjoj manifestaciji imali si i učenici i nastavnici OŠ „Knez Lazar“ koji su prodavali zimnicu u cilju da sav novac od prodaje doniraju za lečenje devojčice Sare Matić. Zimnicu i slatke i slane đakonije pripremili su nastavnici i roditelji učenika trećeg i četvrtog razreda ove škole.

Štand OŠ Knez Lazar

Prolećni oktobarski dan, najlepši deo jeseni, prelepi ambijent Glavne ulice i najlepše boje zimnice, bili su dovoljan poziv da veliki broj naših sugrađana bude deo ove manifestacije i po povoljnim cenama nabavi sve neophodno za duge i hladne zimske dane.