1

Počela rekonstrukcija Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića

Počela rekonstrukcija
JKP „Beograd-put” počelo je sa izvođenjem radova u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, na delu od kružnog toka u Ulici neznanog junaka do Ulice Mihaila Avramovića, rekao je gradski menadžer Goran Vesić. Ova investicija je vredna 100 miliona dinara istakao je Vesić.

Počela rekonstrukcija Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da će na osnovu prethodno izrađenog projekta, JKP „Beograd-put” kompletno zameniti i ojačati kolovozne konstrukcije u dužini od jednog kilometra u oba smera. Ujedno će biti zamenjeni ivičnjaci i izrađen novi trotoar u smeru ka Ulici neznanog junaka, a po završetku radova će i svi slivnici biti izmešteni sa kolovoza.

Pojava oštećenja na kolovozu koja su vidljiva u prethodnih nekoliko godina su posledica ranijeg nekvalitetnog investicionog ulaganja u gradske saobraćajnice. Uzrok tome je presvlačenje asfaltom, uglavnom samo jednog sloja preko postojećih kaldrmisanih i kockom popločanih saobraćajnica koje u prošlosti nisu imale kolovoznu konstrukciju neophodnu za sadašnja saobraćajna opterećenja – kazao je gradski menadžer.

Radovi će se izvoditi u četiri faze, a planirano je da traju četiri meseca. U okviru prve faze radova za saobraćaj će biti zatvorena deonica između ulica Majora Jagodića i Neznanog junaka u smeru ka kružnom toku, pri čemu će se saobraćaj odvijati dvosmerno na delu od Neznanog junaka do Majora Jagodića.

Ova faza radova trajaće mesec dana, a u drugoj fazi, koja će takođe trajati mesec dana, biće zatvorena deonica od Mihaila Avramovića do Dedinjske. Po njihovom završetku izvodiće se radovi u trećoj i četvrtoj fazi, pri čemu će se zatvarati iste deonice, ali u smeru od Ulice neznanog junaka ka Ulici Mihaila Avramovića.Investitor radova je JP „Putevi Srbije”.