1

Koncert „Život – svita u 4 slike“ održan u lazarevačkom Centru za kulturu

Zivot-svita-u-4-slike
Koncert „Život – svita u 4 slike“ za kamerni orkestar, hor i glas, kompozitora Vladimira Puhalca održan je u lazarevačkom Centru za kulturu. Publika je imala priliku da čuje savremeno tumačenje najlepših narodnih pesama iz istočne i južne Srbije, sa Kosova i Metohije, kao i bosanske sevdalinke.

U pitanju je vokalno-instrumentalno delo klasičnog pristupa narodnoj muzici. Muziku starije i novije tradicije u ambijentalnom aranžmanu, najlepše narodne pesme iz Istočne i Južne Srbije, sa Kosova i Metohije, kao i bosanske sevdalinke izveli su valjevski muzičari – solo pevač Marko Tomić, gudači – bivši i sadašnji učenici iz Srednje muzičke škole „Živorad Grbić“ Pavle Čanić, Sofija Živić, Bojana Vujić, Milena Urošević, Nevena Lukić, Danica Rašković Krunić, Nikola Savić, flautistkinja Mina Radić, gitarista Zoran Siriški, na perkusijama Miodrag Pešić, Omladinski hor „Abraševića“ i uz klavirsku pratnju Vladimira Puhalca.

Vladimir-Puhalac
Vladimir Puhalac

Ovo je koncert koji nastaje već 10 godina i rezultat je jednog fantastičnog druženja nas koji se uvek vraćamo u Valjevo gde pravimo lepe trenutke, vežbajući i  svirajući jedni sa drugima. Koncert je naša interpretacija narodne muzike koju mi čujemo – Vladimir Puhalac.

Puhalac je kompozitor mlađe generacije, muzički producent, pedagog i koosnivač pravca „musicavista- vizuelna muzička interpretacija“. Trenutno živi u Oslu u Norveškoj gde komponuje i izvodi vokalno-instrumentalna dela iz oblasti klasične, duhovne i etno muzike.

Na velikom koncertu koji očekuje Valjevce u sredu, u Centru za kulturu, talentovani muzičari iz našeg grada su priredili nezaboravno veče ispunjeno kvalitetnom tradicionalnom muzikom.

Valjevo je među prvim gradovima gde će kreativni muzičari publici predstaviti svoj doživljaj spoja narodne i klasične muzike, a nakon našeg grada gostovaće u brojnim gradovima