1

Bazar cveća i sadnog materijala

Bazar-cveca
Lep prolećni dan i tradicionalna manifestacija prodajni bazar cveća, i ovaj put na glavnu lazarevačku ulicu izmamili su brojne sugrađane koji su uživali u bogatoj ponudi najlepšeg sadnog materijala i ukrasa svakog dvorišta. Po treći put na jednom mestu organizator, Centar za kulturu, okupio je kako velike tako i manje proizvođače cveća i sadnog materijala. I ovaj put potrudili su se da zadovolje potrebe ponuđača ali i kupaca.

cvece-1

Suorganizator prodajnog bazara “Najlepše iz prirode” je preduzeće “Kolubara usluge”. Bogatu ponudu i kvalitet kojim se odlikuju sadnice ovog rasadnika predstavila nam je Ivana Rakić, diplomirani inženjer zaštite bilja.

Ivana-Rakić,-diplomirani-inženjer-zaštite-bilja
Ivana Rakić, diplomirani inženjer zaštite bilja

U ponudi imamo hortikulturne sadnice u saksiji kao i u busenu, cveće, ukrasno šiblje. Podsetila bih naše kupce da se matični rasadnik nalazi na staroj montaži u Baroševcu kao i u Kolubarskom trgu  8. – dodala je Ivana Rakić.

Pored divnog cveća i preparata za zaštitu, po prvi put na bazaru svoje proizvode, predstavila je i grnčarska radnja iz Zlakuse. Čuveno mesto koje čuva tradiciju i neguje grnčarski zanat, nadaleko je čuveno po posudama od pečene gline u kojima se pripremaju najbolja domaća jela.

bazar

Deo bazara bio je namenjen i u humanitarne svrhe. Dnevni boravak za decu sa poteškoćama u razvoju uzeo je učešće a proizvodi koji su nastali na radionicama sa korisnicima boravka, izloženi su na prodajnom štandu bazara.

I udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac”, odnosno ženska mreža ove organizacije, pripremila je ukrase i aksesoare a sav prihod od prodaje, članice ovog udruženja namenili su deca sa smetnjama u razvoju.

cvece

Prodajni bazar “Najlepše iz prirode” traje dva dana u period od 8 do 19 časova.