1

Konkurs za upis u vrtiće traje od 7. do 18. maja

vrtici-1
U vrtićima na teritoriji Grada Beograda od 7. do 18. maja biće otvoren konkurs za upis dece. Trenutno usluge ovih dečijih ustanova koristi 71 000 najmlađih Beogradjana, preko 13 000 njih je u privatnim vrtićima koji su u sistemu subvencija grada Beograda. Gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak najavio je povećanje kapaciteta ali i da će proces prijema biti kao i prošle godine maksimalno transparentan.

Ovogodišnji konkurs za upis u beogradske vrtiće trajaće od 7. do 18. maja, i insistiraću, kao i prošle godine, na maksimalnoj transparentnosti procesa, izjavio je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Kriterijumi su isti za sve. Završeno je sa upisima preko veza – rekao je Gak

Panik tasteri do kraja godine u svim vrtićima

On je dodao da je sada u državnim i privatnim vrtićima, koji su u sistemu subvencija Grada Beograda, ukupno oko 71.000 dece, te da se nada da će do 2020. godine taj broj porasti na 80.000 dece obuhvaćene predškolskim obrazovanjem u Beogradu. Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak je najavio da će se projekat „Mreža škola”, u okviru kog su već otvorena dva vrtića u školama, širiti dalje.

Preostalo nam je još šest škola, ali nastavićemo da adaptiramo i objekte u vlasništvu grada i opština. Na Vračaru je opština ustupila 800 kvadrata, Surčin je ustupio staru školu kao i Sopot. I Ministarstvo odbrane će nam dati svoje prostore –  istakao je Gak.

On je poručio i da je do sada u sistemu refundacije novca za boravak dece u privatnim vrtićima 267 objekata, a da u ovom momentu u njima boravi 13.601 dete. Ovo je dobar model za nova zaposlenja, ali i otvaranje mesta za decu, ocenio je Gak. Gak je rekao i da je ove godine za kapitalna ulaganja u vrtiće u budžetu obezbeđeno 350 miliona dinara, a da će, ako bude potrebno, biti obezbeđeno i više.

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu dodao je i da je na ime pravosnažnih tužbi za preplaćene vrtiće ranijih godina Grad Beograd do sada isplatio 573,3 miliona dinara.

Zahteve možete uzeti u objektu „Detinjstvo“ u ulici Dare Ranđić br.1 u Lazarevcu. Zahtev možete podneti i putem elektronske usluge na nacionalnom portalu elektronske uprave vlade rs (www.euprava.gov.rs) i internet portalu Gradske uprave Beograda (www.euprava.beograd.org.rs).