1

Predstavom „Noć bogova“ otvorena renovirana sala bioskopa u Lajkovcu

predstava-noc-bogova
Tragikomedijiom „Noć bogova“ pozorišnog pisca Mire Gavrana, u izvođenju glumaca Vojina Ćetkovića, Dejana Lutkića i Nebojše Ilića, otvorena je renovirana bioskopska sala Kulturnog centra u Lajkovcu. Ulaznice za ovu pozorišnu predstavu rasprodate su već prvog dana a u renoviranoj sali lajkovačka publika imaće priliku da uživa u kvalitetnim predstavama i bogatim kulturnim sadržajima.

Predstava-1

Ako je suditi po izboru predstave koja je po prvi put odigrana u novoj i kompletno renoviranoj bioskopskoj sali Kultunog centra u Lajkovcu, onda će publika u narednom periodu moći da očekuje velika glumačka imena naše scene ali i kvalitetne predstave i dobar kulturni program.

sala-4

„Noć bogova“ i tri velika glumca, na zadovoljstvo publike ali i svoje, imali su priliku da prvi „probiju led“ i u novom ruhu bisokopske sale odigraju komad koji govori o prijateljstvu, odnosu vlasti i kulturnih poslenika. Vojin Ćetković po treći put gostuje u Lajkovcu i kaže da mu je posebno drago kada vidi da se ulaže u kulturu.

Rekonstrukcija bioskopske sale Kulturnog centra “Hadži Ruvim“ je započeta u drugoj polovini prošle godine a njenom rekonstrukcijom unapređeni su uslovi za rad sekcija, održavanje kvalitetnijih kulturnih programa, kao i uslovi za publiku. Ukupna vrednost radova je 3,6 miliona dinara, a ovo je prvo značajnije renoviranje zgrade u kojoj je smešten Kulturni centar posle nekoliko decenija od izgradnje, kaže direktorka ove ustanove Snežana Škorić.

Andrija-Živković
Andrija Živković

Čast mi je da je predstava „Noć bogova“ imala priliku da otvori renoviranu salu koja je u punom sjaju dočekala svoju redovnu publiku. Lajkovčani će konačno moći da uživaju u bogatim kulturnim sadržajima a meni kao čoveku koji dolazi iz prosvete, posebno je drago kada mi kao rukovodstvo, ulažemo u razvoj obrazovanja i kulture – rekao je predsednik opštine Andrija Živković.

Rebalansom budžeta biće predviđenja dodatna sredstva za Kulturni centar,dodao je Živković i napomenuo da očekuje da će bar jednom mesečno publika u Lajkovcu imati priliku da pogleda predstave poput ove. Kako je planirano programom i u ovoj godini biće nastavljeni radovi u drugim delovima lajkovačkog Kulturnog centra.

Sala

Posle duže pauze zbog radova, od 23. aprila krenuće bioskopske projekcije za decu i odrasle, to su trenutni hitovi sinhronizovani animirani film “Zec Petar“ i ruski film “Led“.