1

Predsednik opštine Lazarevac primio goste iz Višegrada

Poseta-2
Predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić primio je predstavnika Srpskog sokolskog društva „Kralj Petar I Ujedinitelj“ iz Višegrada, koji su gostovali na koncertu KUD „Diša Đurđević“. Uvek smo gajili prijateljske a od 92. godine i bratske odnose sa našim prijateljima iz Višegrada i nadam se da cemo se jos dugo sretati u ovakvim okolnostima. Očekujem da ćemo uskoro uzvratiti posetu našim prijateljima i posetiti Višegrad, rekao je Sinđelić.

Dugogodišnje prijateljstvo za našom braćom iz Višegrada počelo je još pre rata 90ih godina. Bratske odnose gajili smo sa sportskim, lovačkim i kulturnim udruženjima a nadam se da će ovakvih i sličnih povoda biti još više, rekao je predsednik opštine Lazarevac prilikom prijema delegacije.

Bojan-Sinđelić
Bojan Sinđelić

Samo lepe utiske nosimo iz naših poseta prelepom mestu pored Drine. Nesreća nas je spojila ali nas vezuje pravo i iskreno bratsko prijateljstvo i ja očekujem da ćemo uskoro imati priliku da našim prijateljima iz Višegrada uzvratimo posetu – rekao je Sinđelić.

U Lazarevcu se uvek osećamo kao kod svoje kuće, rekao je Čedomir Guzina, predsednik SSD „Kralj Petar I Ujedinitelj“ i napomenuo da će nakon ovog druženja otići bogatiji za još jedno iskustvo i poneti divne uspomene. Posebno mi je drago da i predstavnici dve opštine neguju prijateljske odnose a nadam se da ćemo se i dalje okupljati i družiti, rekao je Guzina.

Čedomir-Guzina
Čedomir Guzina

Goran Pantelić, predsednik KUD-a „Diša Đurđević“ rekao je da dobra saradnja dva kulturno umetnička društva datira još od ranije. Mi nosimo divne uspomene iz Višegrada a nadamo se da i naši gosti odlaze iz Lazarevca sa divnim emocijama.

Članovi dve delegacije razmenili su i prigodne poklone a gosti su pozvali Lazarevčane da uskoro posete Višegrad.