1

Završen regionalni put Kruševica – Vreoci

Medosevac-1
Radovima na asfaltiranju deonice saobraćajnice u dužini od 7,5 km završene su aktivnosti na kapitalnom projektu modernizacije regionalne saobraćajnice Kruševica – Vreoci.  Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić sa saradnicima obišao je radove koje izvodi Strabag i istakavši značaj ovog projekta najavio da će u završnoj fazi biti urađene prilazne saobraćajnice i autobuska stajališta.

Bojan-Sinđeliž

U skladu sa planiranim rokovima završeno je asfaltiranje regionalnog puta Kruševica – Vreoci u dužini od 13 km. Prvom fazom obuhvaćena je deonica Kruševica – Rudovci, u drugoj fazi koja je danas završena deonica od Rudovaca do Vreoca u dužini od 7,5 km. Na ovaj način građani severoistočnog dela opštine dobili su bezbednu i modernu saobraćajnicu i bolju povezanost Lazarevca sa Ibarskom magistralom i Beogradom.

Zahvaljujem se svim činiocima vlasti koji su pomogli da se obezbede sredstva za rekonstrukciju ove saobraćajnice, od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije, preko JP Puteva Srbije i samih izvođača – kazao je Sinđelić.

Ova deonica je godinama bila poznata po brojnim oštećenjima, kolotrazima i nebezbednosti. Sada je u saradnji sa JP EPS rešen i problem prelaska teške mehanizacije i postavljena adekvatna svetleća signalizacije.

Aleksandar-Bulatović
Aleksandar Bulatović

Napomenuo bih, da je u saradnji sa EPS-om, Sekretarijatom za saobraćaj, GO Lazarevac i izvođačem radova na lokaciji budućeg polja E izgrađen šinski prelaz teške mehanizacije EPS-a preko samog puta, čime je omogućen jednostavniji prelaz mehanizacije sa jedne na drugu stranu, a ono što je takođe važno sačuvaće se i kolovoz od oštećenja koja su se u prethodnom periodu dešavala, upravo zbog ove vrste teškog saobraćaja – naveo je član Veća Aleksandar Bulatović.

Predsednik opštine Bojan Sinđelić je obišao i radove na asfaltiranju deonice duge 400 metara u MZ Petka, i naglasio da meštani ovog dela mesne zajednice u neposrednoj blizini Lazarevca po prvi put u svojoj ulici dobijaju asfalt.

Put-2

Zamenik predsednika MZ Petka Milan Marković istakao je značaj ove saobraćajnice i sa aspekta bezbednog odvijanja saobraćaja u ulici Vladike Nikolaja.

put-1

Radovi u MZ Petka finansirani su iz budžeta GO Lazarevac, a aktivnosti na modernizaciji putne infrastrukture biće nastavljene širom opštine i u narednom periodu.