1

Malim maturantima najteža matematika

Skola-1
Predstojeće praznike, sudeći prema rezultatima probnog završnog ispita, budući srednjoškolci trebalo bi da iskoriste za pripreme pre svega testa iz matematike. Direktorka OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“ Verica Anđelić kaže da su analizirani svi rezultati, i učenici su generalno na nivou cele Srbije postigli loše rezultate iz matematike. Nastavnici imaju obavezu da do juna meseca održe više časova pripreme, a direktorka Anđelić je izrazila uverenje da će to rezultirati boljim uspehom na završnom ispitu.

Probni-ispit

Osmaci bi do male mature najviše trebalo da rade matematiku, pokazuju prvi rezultati probnog završnog ispita za upis u srednju školu i gimnaziju. Ovo testiranje treba shvatiti kao proveru postignuća koja daje dobre smernice za završni ispit, i koje treba da bude krajnje podsticajno i za decu i za nastavnike, ranije su poručili iz Ministarstva prosvete.

Da je pored priprema za završni ispit ovaj period i najlepši za sve đake tokom osmogodišnjeg školovanja svedoče i pripreme za maturski ples u OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“.

Završni ispit je ove godine bitniji nego prethodnih s obzirom da nosi 40 poena i to po 13 iz srpskog i matematike i 14 iz kombinovanog testa. Završni ispit počeće 18. juna testom iz srpskog jezika, narednog dana mali maturanti će rešavati zadatke iz matematike, dok će 20. juna u okviru kombinovanog testa imati pitanja iz hemije, fizike, biologije, geografije i istorije.