1

U subotu ponovo šetamo za zdravlje

Planinarsko-društvo-Vis
Planinarsko društvo „Vis“ uz podršku Saveta za sport GO Lazarevac organizuje ćetvrtu po redu akciju „Šetajmo za zdravlje“, koja će biti održana u subotu 19. maja. Ove godine šetnja će biti organizovana u jugozapadnom delu opštine a namenjena je svim sugrđanima. Staza je podeljena u tri etape a najduža je do brda Čovka i iznosi 20 kilometara. Organizatori su obezbedili vodiče a učesnici su u obavezi da ponesu hranu, piće i neohodnu presvlaku.

Vis-2

U cilju promocije zdravih stilova života i fizičke aktivnosti planinarsko društvo “Vis“ četvrtu godinu za redom organizuje prolećnu šetnju pod nazivom „Šetajmo za zdravlje“. I ovu godinu uz podrške GO Lazarevac, pešačka akcija „Šetajmo za zdravlje“ organizuje se prvenstveno u cilju da kroz afirmaciju zdravih stilova života, fizičkih aktivnosti i druženja u prirodi animira najmlađe da se bave sportom i rekreacijom.

Ruta-setnje

Ova pešačka akcija podeljena je u tri rute. Najkraća je 10 kilometara, druga po dužini je staza od 15 a najduža ruta do brda Čovka je 20 kilometara.

Vis-1

GO Lazarevac, preko Saveta za sport, učestvuje u ovoj tradicionalnoj manifestaciji a sve u cilju da mlade ljude animira da se bave sportom i na ovaj način se upoznaju sa prirodnim lepotama naše opštine – kaže predsednik opštine Bojan Sinđelić.

U skladu sa svojim mogućnostima, Savet za sport GO Lazarevac pomoći će ovu akciju a nadam se da će i vreme ići na ruku učesnicima šetnje, rekao je Vladimir Dragićević, član Saveta.

Vladimir Dragićević
Vladimir Dragićević

Na svim maršutama obezbeđeni su redari, kao i prisustvo ekipa policije i hitne pomoći doma zdravlja, postojaće i posebni punktovi na kojima će biti obezbeđena voda za piće. Kako upozoravaju organizatori neophodno je da se odeća i obuća prilagode vremenskim uslovima, a svi učesnici se moraju pridržavati i saveta lekara za boravak u prirodi, voda i neke slane grickalica su obavezne.