1

„Ujedinjeni za Lazarevac“ obeležili slavu udruženja

Slava-ujedinjenih
Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“, u prostorijama udruženja, po prvi put je proslavilo slavu Svetog Marka. Nakon 3,5 godine postojanja, ova neprofitna i humanitarna organizacija za svog zaštitinika izabrala je apostola i jevanđelistu Marka a slava je obeležena rezanjem slavskog kolača u prisustvu brojnih članova i prijatelja organizacije.

Slava-udruženja-1

Posle 3,5 godine postojanja i vrednog rada članova udruženja građana „Ujedinjeni za Lazarevac“, i ovaj put ujedinjeni su bili oko ideje da se za zaštitnika organizacije uzme apostola i jevanđelist Marko. Iz više razloga, baš za svog sveca izabarali su ovu slavu a o svojim brojnim humanitarnim akcijama i ovaj put nisu mnogo pričali, držeći se ideje i pravila da dela govore više od reči.

Slava

U krugu prijatelja, a ima ih mnogo, kao i samih članova, slava je obeležena rezanjem slavskog kolača. Od samog osnivanja do danas, ova organizacija od skromne skupine istomišljenika, prerasla je u pravu organizaciju koja ima samo jedan cilj, a to je pomoć onima kojima je preko potrebna. I tu ideju prepoznali su skoro svi.

Koktel

Pored brojnih koncerata, akcija i donacija, članovi udruženja poznati su i po akcijama dobrovljnog davalaštva krvi ali i donatorskim karticama.

Čini dobro i dobrome se nadaj, osnovni je moto ovih plemenitih ljudi. I posle 3,5 godine pokazali su da su od samog osnivanja ostali dosledni ideji koja im je i bila vodilja, pomoći drugima i učiniti nešto lepo za svoj grad i sunarodnike.