1

Kviz „Šta znaš o Crvenom krstu?“ održan u OŠ „Knez Lazar“

takmicenje
Opštinsko takmičenje „Šta znaš o Crvenom krstu?“ održano je u Osnovnoj školi „Knez Lazar“ u Lazarevcu. Na takmičenju su učestvovali učenici četvrtog razreda svih osnovnih škola sa teritorije opštine Lazarevac a prvo mesto osvojila je petočlana ekipa učenika Osnovne škole „Mihajlo Mladenović Selja“ iz Dudovice koja će Lazarevac predstavljati na Gradskom takmičenju koje će biti organizovano krajem maja meseca.

deca

Učenici su se nadmetali u prikazivanju znanja o istorijatu, znaku, principima i aktivnostima Crvenog krsta i osnovama iz oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi. Prema oceni predstavnika Crvenog krsta takmičari su pokazali zavidno znanje.

Skola

Kviz „Šta znaš o Crvenom krstu?“ održava se od 2000. godine a Crveni krst Beograda prethodno organizuje obuku nastavnika o istorijatu, razvoju, osnovnim principima i programima Crvenog krsta. Najbolje znanje o Crvenom krstu pokazali su učenici škole „Mihajlo Mladenović Selja“ iz Dudovice, koji će imati priliku da svoju školu i opštinu Lazarevac predstavljaju na Gradskom takmičenju.

pehari

Osnovni cilj ove aktivnosti Crvenog krsta je širenje znanja o samoj organizaciji i dobrovoljnom davalaštvu krvi, kao i razvitak humanih vrednosti kod najmlađih.