1

8. smotra dečijeg folklora KUD-a „Diša Đurđević“ u okviru „Dana Lazarevca“

U okviru manifestacije „Dani Lazarevca“, KUD „Diša Đurđević“ i Turistička organizacija GO Lazarevac organizovali su 8. dečiju smotru folklora. Pored domaćina, publici u Lazarevcu poklonili su se i najmlađi ansambli kulturno-umetničkih društava iz Rudovaca, Lajkovca i Stepojevca. Domaćini i gosti predstavili su se igrama iz Crnorečja, Šumadije, Mačve, Leskovca i Nišave.

KUD Diša Đurđević

Najmlađi zaljubljenici u folklor publici u Lazarevcu predstavili su se najlepšim igrama iz Srbije. I kako u folkloru nema mesta lošoj energiji, već samo osmehu i igri, pored učesnika smotre u veselim zvucima i igri uživala je i brojna publika u glavnoj lazarevačkoj ulici. Domaćini su se potrudili da goste ugoste najbolje što mogu, poštujući sve propisane mere struke, u nadi da će naredne godine 9. smotra biti posećenija i brojnija učesnicima, kaže predsednik KUD-a Goran Pantelić.

Goran Pantelić
Goran Pantelić

Na platou ispred Rudarske česme publici se predstavio podmladak KUD-a iz Vreoca ali i gosti iz Rudovaca, Stepojevca i Lajkovca igrama iz Crnorečja, Šumadije, Mačve, Leskovca i Nišave.

Nastup KUD-a iz Vreoca

U subotu 27. juna od 19 časova na platou ispred Rudarske česme nastupa prvi ansambl KUD-a „Diša Đurđević“ i gosti iz Čačka, Gornjeg Milanovca, Velikih Crljena i Ljiga. U slučaju lošeg vremena, koncert će biti održan u Centru za kulturu.

Uprkos pandemiji korona virusa, članovi KUD-a „Diša Đurđević“ nastavili su probe, poštujući sve propisane mere.

KUD Diša Đurđević dečija smotra

Ukoliko uslovi dozvole, KUD „Diša Đurđević“ održaće i tradicionalni novogodišnji koncert u Centru za kulturu. Predsednik KUD-a kaže da su pripreme uveliko počele i da željno očekuju koncert kako bi publici pokazali deo svog bogatog repertora ali im i zahvalili  na neizmernoj podršci.

Pandemija korona virusa nije sprečila mališane da i posle skoro tromesečne pauze puni samopouzdanja i dobre energije izađu na scenu i publici predstave ono u čemu su najbolji, a to je svakako igra i pesma.