1

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi 14. maja u Centru za kulturu

U organizaciji Crvenog krsta, u lazarevačkom Centru za kulturu u četvrtak 14. maja biće organizovana nova akcija dobrovoljnog davalaštva krvi.

Crveni krst Lazarevac

U pitanju je vanredna akcija koja se organizuje u dogovoru sa Institutom za transfuziju krvi Srbije. Akcija će se sprovoditi uz poštovanje propisanih mera, a očekuje se da bude prikupljeno oko 70 jedinica dragocene tečnosti, rekao je za Gem sekretar Crvenog krsta Lazarevac Zoran Gavrilović. Akcija će trajati od 9 do 14 časova.

Zoran Gavrilović
Zoran Gavrilović

Vanredna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi sprovodi se u dogovoru Crvenog krsta Lazarevac i Instituta za transfuziju krvi Srbije. Akcija za sve punoletne građane od 18 do 65 godina, biće organizovana u Centru za kulturu.

Volonteri Crvenog krsta pridržavaće se mera koje je preporučila Vlada Srbije o socijalnom distanciranju i nošenju maski i rukavica.

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

Lazarevčani su odavno poznati kao humani ljudi pa se tokom svake akcije prikupi  i više od sto jedinica krvi. Međutim, u ovim okolnostima, očekuje se da ta brojka bude nešto manja.

Centar za kulturu

Kada su letnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi u pitanju, one su planirane za poslednju nedelju juna i prvu nedelju jula.

Vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana u četvrtak 14. maja, u periodu od 9 do 14 časova.