1

Akcija razmene udžbenika do 10. septembra u lazarevačkoj biblioteci

Lazarevačka biblioteka već petu godinu za redom organizuje akciju razmene udžbenika za učenike osnovnih škola. Akcija razmene školskih udžbenika trajaće od 10. avgusta do 10. septembra u hodniku ispred pozajmnog odeljenja. Ova usluga namenjena osnovcima mnogim roditeljima je prethodnih godina olakšala nabavku knjiga, koje su pronašli u biblioteci „Dimitrije Tucovič“, pa je na njihovu inicijativu, akcija organizovana i ove godine kaže za RTV Gem Jasmina Ivanković, direktorka Biblioteke.

Razmena udžbenika

Pored svih izdataka koje sa sobom nosi nova školska godina, najbitnija stavka svakako jeste kupovina udžbenika. Mnogi roditelji su u problemu, budući da se cene kompleta knjiga kreću i do nekoliko hiljada dinara. U pomoć i ove, pete godine zaredom, roditeljima u Lazarevcu  pritekla je biblioteka „Dimitrije Tucović“ besplatnom razmenom udžbenika.

Razmena knjiga za osnovce

Svakim radnim danom u periodu od 08 do 20 časova roditelji i deca mogu doći u prostorije biblioteke i doneti knjige na razmenu.

Od 15. avgusta lazarevačka biblioteka počeće sa svojim redovnim programima. U toku je i priprema Festivala humora za decu ali i redovna godišnja nabavka novih naslova.

Biblioteka je uzela učešće i u obeležavanju Dana rudara 6. avgusta u porti crkve u Rudovcima.