BeogradLazarevacVesti

Akcijom „Brzinom do zvezda“ izabrani najbrži dečaci i devojčice

Akcija „Brzinom do zvezda“ održana je u Sportsko rekreativnom centru „Kolubara“, u organizaciji Atletskog saveza Srbije i uz podršku Atletskog kluba Lazarevac. Manifestacija je održana za učenike trećeg i četvrtog razreda a učestvovale su škole „Vojislav Voka Savić“ i „Dule Karaklajić“. Cilj ove akcije je da se promoviše aktivan život, fizička kultura i obrazovanje dece. Ovom prilikom učenici su se takmičili u trčanju na 30 metara a po 16 dečaka i devojčica koji su bili najbolji predstavljaće opštinu Lazarevac 17. novembra na gradskom takmičenju u Štark Areni.

Projekat „Brzinom do zvezda“ nastao je 2006. godine i uspešno se sprovodio sve do 2009. Ove godine ponovo je aktivan sa još više elana i želje da se učenicima promovišu zdravi stilovi života. Ova manifestacija organizuje se četvrti put u Lazarevcu a ove godine uključile su se škole „Vojislav Voka Savić“ i „Dule Karaklajić“. Ovo je jedan od najefektnijih projekata koji najpozitivnije utiče na decu da se usmere na pravi put. Cilj je da deca budu aktivna i zdrava, da brinu o svojoj bezbednosti, da se druže i razvijaju kult prijateljstva.

Učenici trećeg i četvrtog razreda takmičili su se u trčanju na 30 metara a po 16 dečaka i devojčica plasiralo se na gradsko takmičenje koje će biti održano 17. novembra u Beogradu.

  1. konkurenciji devojčica pobedila je učenica OŠ „Vojislav Voka Savić“ – Milica Bjeličić
  2. konkurenciji dečaka pobedio je Lazar Planić učenik OŠ „Dule Karaklajić“

Ova akcija do sada je sprovedena u osam beogradskih opština a do sredine ovog meseca biće organizovana u preostalih devet. Pokrovitelj projekta „Brzinom do zvezda“ u naredne tri godine je kompanija Telenor.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA