1

„Alisa u zemlji čuda“ u Predškolskoj ustanovi „Naše malo kraljevstvo“

U Predškolskoj ustanovi „ Naše malo kraljevstvo“ u Lazarevcu organizovana je „Naša mala čajanka“. U pitanju je predstava koja je inspirisana bajkom  „Alisa u zemlji čuda“, u kojoj su učestvovali mališani i njihove vaspitačice. Cillj prestave je da kroz igru shvate da nas bajke čine boljim ljudima.

Vrtić Naše malo kraljevstvo

Izvođenje bajke „ Alisa u zemlji čuda“ bila je samo jedna u nizu aktivnosti vrtića „Naše malo kraljevstvo“. Bajka „Snežana i sedam patuljaka“ je bila tema prošle nedelje, a svi radovi su zajednička saradnja dece i vaspitača. Ove nedelje mališani su glumili, ali i učestvovali u pripremama predstave „Naša mala čajanka“.

U okviru predstave mališani su se zabavili, uživali u čajanki i na taj način upoznali svet pun mašte i kreativnost. Svet u kome prednjači sklad, ljubav , mašta i igra.

Predstava Alisa u zemlji čuda

Deca uživaju u glumi i već kod predškolaca može se otkriti talenat, odnosno u kojoj deci „čuče“ mali umetnici, to jest glumci, rekla je vaspitač-koordinator Tijana Tomić.

Vrtić  “ Naše malo kraljevstvo“ počeo je sa radom u septembru 2017. Po rečima vlasnika Igora Đorđevića epidemiološka situacija je uticala na rad vrtića, pogotovo tokom leta, kada je manje mališana dolazilo. Od septembra prošle godine ta situacija se promenila, i zavidno veći broj dece je počeo da dolazi. Pridržavaju se svih epidemioloških mera , u šta spada svakodnevno merenje temperature pri dolasku u vrtić i dezinfekcija ruku – izjavio Igor Djordjević.

Naše malo kraljevstvo

Planirana je predstava za 8 mart u predškolskom objektu „ Naše malo kraljevstvo“, a humanitarna manifestacija početkom maja ispred Rudarske česme. Pored njihove  kreativnosti,  oni svojim delima pokazuju da su humani i tome uče mališane, na taj način mogu da pomognu onome kome je ta pomoć najpotrebnija.