1

Apel poljoprivrednicima da registruju svoja domaćinstva

Na teritoriji opštine Lazarevac ima oko 1400 poljoprivrednih domaćinstava od toga 700 je u prethodne tri i po godine ostvarilo direktnu investiciju u poljoprivredi. To znači da je svako drugo registrovano gazdinstvo ostvarilo neki vid subvencija. Ovo je za Gem rekao član Veća opštine Lazarevac zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac.

Član Veća zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac ovom prilikom apelovao je na sve poljoprivredne proizvođače koji do sad nisu registrovali svoja gazdinstva, da dođu u Kancelariju za poljoprivredu i to urade i informišu se o predstojećim podsticajima.

Nagrade protivgradnim strelcima će biti dodeljene do kraja ove godine, najavio je Bačanac. Promenom statuta Grada Beograda, Lazarevac je dobio veća ovlašćenja pa će ubuduće umesto nagrade, strelcima biti redovna isplata kroz budžet opštine. U planu je formiranje i poljočuvarske službe.

Kada su podsticaji u pitanju, više od 50 gazdinstava je ostvarilo razne vidove podsticaja u pčelarstvu a njihova realizacija je u toku, podsetio je Nenad Bačanac. Član Veća zadužen za poljoprivredu najavio je da je u planu postavljanje izložbe na platou ispred zgrade opštine na kojoj će biti izložena mehanizacija sa ciljem da se poljoprivrednicima približe subvencije za nabavljanje nove mehanizacije.