APR upozorava da nije slao nikakve koverte sa uplatnicama

Preduzeće “Digitalna platforma” proteklih dana poslalo je mnogim firmama dopis sa uplatnicom na kojoj je iznos od 4.500 dinara. U skladu sa “uslovima koji se nalaze na internet stranici” oni upis po toj tarifi nude samo do 12. oktobra, dok će naknadni upis koštati čak 15.000 dinara.

Bez pojašnjenja u šta se upisuju, koja je svrha “Privrednog-registra.rs”, kao i da iza njega stoji preduzeće osnovano februara ove godine. I da mu je jedina svrha marketing.

Agencija za privredne registre odmah je upozorila privrednike da ne nasedaju na dopis i da iza njega ne stoji zvanična državna institucija, niti je upis u taj registar obavezan. Zbog dovođenja u zabludu da je reč o upisu u registar koji vodi Agencija za privredne registre, APR će preduzeti sve aktivnosti koje joj stoje na raspolaganju. To su preduzeli i u toku prošle godine, kada je sličnu prevaru, sa upisom u www.privredniregistar.rs, pokušalo privredno društvo Agencija “Registar usluga”, koje je trenutno u likvidaciji.

Svima je zajedničko da nemaju nikakve veze sa zvaničnim, ali da se zovu prilično slično, da nije obavezna registracija kod njih i da koristi od toga imaju najviše vlasnici firmi koji su ih pokrenuli. Pokušaj “Digitalne platforme” je poslednji u nizu, a do sada niko ko je pokušao na ovaj način da obmane privrednike – nije sankcionisan.