1

Asfaltirana ulica Gornja Krivaja u Šopiću

U Mesnoj zajednici Šopić asfaltirana je ulica Gornja Krivaja u dužini od 1400 metara. U ovom delu opštine urađeno je oko tri kilometra kanalizacione mreže u okviru projekta „Čista Srbija“. U prethodnom periodu u Šopiću je urađena ulica Janka Stajčića u dužini od 900 metara a preostalih 600 metara do doma u ovoj mesnoj zajednici biće urađeno u narednom periodu. Kanalizaciona mreža trebalo bi da se uradi još u Crnim barama i bočnim ulicama gde nisu rešeni imovinsko pravni odnosi, rekao je prilikom obilaska radova predsednik opštine Bojan Stević.

Ulica Gornja Krivaja u Šopiću asfaltirana je u dužini od 1400 metara nakon što je u okviru projekta „Čista Srbija“ urađena kanalizaciona mreža a ova saobraćajnica, nakon radova, vraćena je u prvobitno stanje i asfaltirana u širini od 3,5 metara. Radove je obišao predsednik opštine Bojan Stević sa svojim saradnicima i podsetio da je pored ove, ulica Janka Stajčića urađena u dužini od 900 metara a da se nastavak radova u dužini od 600 metara očekuje u skorije vreme.

Nakon asfaltiranja ove ulice, radi se priprema i drugih ulica gde su izvođeni radovi u okviru projekta „Čista Srbija“, kaže predsednik opštine.

Zoran Petronijević, predsednik MZ Šopić kaže da su meštani zadovoljni dinamikom radova i kvalitetom istih. Dodaje da je neophodno da se kanalizaciona mreža uradi u Crnim barama i da će se potruditi da uz podršku opštine svaka kuća dobije kanalizaciju i asfalt.

U Šopiću je u prethodnom periodu urađeno dečije igralište u dvorištu isturenog odeljenja OŠ „Vojislav Voka Savić“ a u maju mesecu planira se i izgradnja parking prostora ispod hrama Svetog Arhangela Gavrila. Predsednik opštine dodaje da opština veliku podršku pruža i fudbalskom klubu „Šumadija“ po pitanju infrastrukture ali i pomoć pri organizaciji takmičenja i utakmica, kako mlađe tako i starije selekcije.