1

Bibliotekar koji čuva sećanja na lajkovačku prugu

Lajkovac-1
U sklopu projekta “Velosipedom – Lajkovačkom prugom i dalje”, koji se organizuje pod pokroviteljstvom “Internet kluba” i Narodne biblioteke Srbije, Daren Milivojević posetio je lazarevačku biblioteku “Dimitrije Tucović” u ponedeljak, 13. avgusta.

Lajkovac-4

Suština projekta je pravljenje reportaže o bibliotekama koje su bile u mestima kroz koja je prolazio nekadašnji “Ćira”, paralelno i promocija sporta, biciklizma i zdravog života, a takođe i čitanja.

Ovog leta projektom „Velosipedom – Lajkovačkom prugom i dalje” koji se sprovodi pod pokroviteljstvom Narodne biblioteke Srbije, Planinarsko-smučarskog društva Ćira i Internet kluba Mionica, obilazim sve biblioteke koje bejahu na trasi nekadašnje „Ćirine” pruge. Ni manje ni više, nego biciklom – rekao je Daren.

Lajkovac-5

Tokom posete Daren se upoznao sa istorijatom biblioteke „Dimitrije Tucović“, svim njenim odeljenjima i fondovima, načinom rada, programima koje organizuje i ostalim pojedinostima koje su ga interesovale, a na sva pitanja koja je imao odgovorile su mu direktorka Jasmina Ivanković i bibliotekar-informatičar Marina Gavrilović.

Lajkovac 6

Ovom prilikom Daren Milivojević dobio je i prigodan poklon – knjigu, naravno, u izdanju biblioteke Dimitrije Tucović „Crkva i parohijski život u selu Vreoci“. Takođe je dogovorena saradnja oko prikupljanja materijala iz našeg zavičajnog fonda koji će Darenu biti potreban da upotpuni čitavu priču i da je potkrepi istorijskim činjenicama.