1

„Biciklijada iz bloka“ u nedelju 27. juna

U organizaciji PSD “Ćira” iz Lajkovca, a u saradnji sa humanitarnom organizacijom “Srbi za Srbe”, u nedelju, 27. juna sa početkom od 10 časova biće održana rekreativna biciklistička vožnja pod sloganom “Biciklijada iz bloka”. Trasa je duga 20 kilometara i počinje u Lajkovcu, koja ide do Bogovađe i nazad do Lajkovca, izjavio je Vladan Jakovljević, predsednik ovog planinarskog društva.

Planinarsko društvo „Ćira“ iz Lajkovca, organizuje rekreativnu vožnju pod nazivom „Biciklijada iz bloka“ u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“. Ova vožnja održaće se u nedelju sa početkom od 10 časova u opštini Lajkovac. Prema rečima predsednika ovog planinarskog društva Vladana Jakovljevića, trasa je duga 20 km kreće. Biciklijada je rekreativnog tipa i nije kondiciono zahtevna.

Vožnja je namenjena i deci i odraslima. Deca do četvrtog razreda moraju da imaju pratnju. Cilj ove akcije je promocija sporta i zdravih stilova života. O bezbednosti svih učesnika brinuće redari.

Organizator je obezbedio policijsku pratnju i medicinsku stručnu pomoć uz vozilo za prihvatanje bicikala koji se pokvare, kao i pomoć redarske službe.