1

Birčević na korak do čačanskog Borca

 

Dugo traje neka vrsta enigme u kojem klubu će karijeru da nastavi košarkaš Stefan Birčević. Od letos i trenutka kada je raskinuo ugovor sa Partizanom, terofejni Lazarevčanin, bio je na meti pojedinih klubova.

Birčević 1

Podsetimo, pominjala se Birčevićeva selidba u Igokeu, ali i odlazak u Španiju, Grčku… Za to vreme igrač koji ima osvojene srebrne medalje na Olimpijskim igrama i Evropskom šampionatu, trenirao u rodnom gradu, preciznije u Borcu, članu Regionalne lige.

I sada, kako trenutno stoje stvari Stefan Birčević, najbliži je odluci da karijeru ipak nastavi upravu u Borcu, ali ne iz Lazarevca, već onom iz Čačka, koji se takmiči u ABA ligi. Tragom te informacije, odgovor smo potražili upravo od Birčevića.

“U ovom momentu mogu jedino da potvrdim da je tačno da treniram sa ekipom iz Čačka. Radim i održavam formu, a da li će da dođe do saradnje i potpisivanja ugovora, ne bih mogao da tvrdim sa punom sigurnošću – rekao je Birčević.

Pa ipak, poverljivi izvori, bliski klubu sa Morave, nagoveštavaju da se realizacija transfera očekuje vrlo brzo i da bi Stefan Birčević, mogao da debituje za Čačane, već na utakmici sa Zadrom u okviru 11. kola ABA lige.