1

JEFTINI TRIK Ofarbajte kosu u lude boje

Ukoliko biste želeli da imate kosu u pastelno roze ili plavoj nijansi ili vas kopka kako bi vam stajala bela ili crvena farba, uopšte ne morate da eksperimentišete sa skupim bojama koje oštećuju vlasi.

Frizura
Foto / Pinterest

Sve dame koje vole da eksperimentišu sa frizurama, a naročito sa bojom kose, muku muče s pravim izborom farbe, posebno ako nisu sigurne kako će koja nijansa da im stoji. Ipak, postoji rešenje. U pitanju su najobičnije dečje krede za školsku tablu ili pločnik, koje efikasno i za kratko vreme u potpunosti mogu da promene vaš izgled, a zatim nakon pranja da se vratite na staro.

Kreda se na kosu vrlo lako nanosi i može se kombinovati jedna boja ili čak više njih istovremeno. Savršene su za noćne izlaske, maskenbale, ali i one najhrabrije koji vole da privlače pažnju kada se po danu šetaju gradom. Takođe, ovo je idealno za dame koje nisu sigurne da li je ekstremna promena boje kose prava stvar za njih. One mogu vrlo lako i bez ikakvih negativnih posledica boju  lako ispirati nakon dva dana koliko se najviše i zadržava na kosi.

Frizura
Foto / Pinterest

Sve što vam je potrebno kako biste vrlo brzo i efikasno sproveli ovu metodu jesu krede u boji po izboru i fen ili pegla za kosu. Najpre stavite peškir preko ramena, jer boja koju kreda ispušta može da vam ostavi fleke po odeći. Kosu zatim treba skvasiti i odvojiti pramenove koje želite da ofarbate i preći nekoliko puta kredom preko njih, sve dok se željena količina boje ne prenese.

Frizura
Foto / Pinterest

Nakon toga preostaje vam da fenom ili peglom za kosu učvrstite boju koju ste naneli i postupak je gotov. Treba jedino voditi računa da se kreda ne koristi isuviše često, jer može doći do isušivanja kose, a nakon svakog nanošenja boje, preporučuje se maska za kosu da bi vlasi ostale meke i nežne.

Autor / Tamara Milić