1

Crvena jabuka u Lajkovcu za Ognjenu Mariju

Дani-lajkovca-poster-koncerti
Tradicionalno, povodom Gradske slave Ognjene Marije kulturni centar ‘’Hadži Ruvim’’ i ove godine organizuje manifestaciju ‘’Dani Lajkovca’’. Program je ispunjen najrazličitijim sadržajima za decu i odrasle, a finalne večeri planiran je koncert grupe ‘’Crvena jabuka’’. U slučaju loših vremenskih uslova svi programi će biti održani u sportskoj hali u Lajkovcu.

Lajkovac

KC „Hadži Ruvim“ se i ove godine potrudio da osmisli bogat, raznovrstan i jedinstven program u kom će svi sugrađani i posetioci moći da pronađu sadržaje koji odgovaraju njihovim interesovanjima, a koji će svakako svima prijati.

Program ‘’Dani Lajkovca’’ koji organizuje KC ‘’Hadži Ruvim’’ povodom gradske slave Ognjene Marije počinje promocijom knjige i izložbom skulptura Živorada Ciglića Cigle „Kolubarske jagljenice“ 24.jula , zatim u petak 27. jula u velikoj sali opštine Lajkovac održaće se koncert Momčila Aleksandrića.

Дani-lajkovca-poster-koncerti

28. jula svi ljubitelji narodne muzike će imati priliku da zapevaju sa Milanom Topalovićem Topalkom i Ildom Šaulić. U pitanju su dva jako kvalitetna i jako pristojna pevača koji će svojim raskošnim glasovima i širokim repertoarom sigurno napraviti lepu i prijatnu atmosferu te večeri u Lajkovcu. Za najmlađe će 29. jul biti posvećen upravo njima. Program će početi u 17h a učešće će po prvi put uzeti učenici srednje škole „17. Septembar“ Lajkovac.

Učešće u programu tog dana će takođe uzeti balerine Baletskog studia „Idea“ koji radi pod okriljem KC, kao solista će nastupiti članica hora KC Anđela Milosavljević, a program će se završiti koncertom folklornog ansambla KC po prvi put u pratnji orkestra našeg sugrađanina iz Ćelija Zorana Markovića.

Završnica manifestacije održaće se na Ognjenu Mariju 30. jula kada će od 20 časova i 30 minuta početi koncert poznate grupe ‘’Crvena jabuka’’ , dok će kao predgrupa nastupiti lazarevački bend NIGHT PLEASURES.

Sva dešavanja su i ove godine planirana na Gradskom trgu u Lajkovcu ali u slučaju vremenskih neprilika organizator razmatra i mogućnost da se kao alternativa iskoristi i Sportska sala u Lajkovcu.