1

Crveni krst Lazarevac obeležio Svetski dan prve pomoći

Povodom 09. septembra, Svetskog dana prve pomoći, Crveni krst Lazarevac organizovao je javni čas u Glavnoj ulici. Ovogodišnja tema Svetskog dana prve pomoći je „Prva pomoć u digitalnom svetu“ a volonteri i zaposleni u Crvenom krstu i Hitnoj pomoći DZ „Dr Đorđe Kovačević“, prikazali su na primerima kako pružiti neophodnu pomoć povređenoj osobi, ali i kako putem aplikacije na telefonu ukazati prvu pomoć.

Prva pomoć

Organizacije Crvenog krsta danas širom sveta obeležavaju Dan prve pomoći, skrećući pažnju javnosti o značaju poznavanja prve pomoći za pojedinca i za društvenu zajednicu. Godišnje više od 14 miliona ljudi u organizacijama Crvenog krsta širom sveta nauči kako da pruži prvu pomoć. „Prva pomoć u digitalnom svetu“ tema je ovogodišnjeg Svetskog dana prve pomoći a cilj je da informacije o pružanju prve pomoći budu dostupne velikom broju ljudi.

Aplikacija prva pomoć

Jednostavnim instaliranjem aplikacije na svom uređaju korisnici dobijaju sve neophodne informacije i objašnjenja kako da ukažu prvu pomoć povređenim osobama.

Crveni krst prva pomoć

Zaposleni u Hitnoj službi Doma zdravlja u Lazarevcu i volonteri Crvenog krsta na javnom času predstavili su i prikazali sugrađanima kako da brzo i na pravi način ukažu pomoć. U Srbiji svake godine više od 10.000 školske dece i mladih i isto toliko odraslih osoba izloženih riziku zbog posla ili učešća u saobraćaju, nauči veštine prve pomoći u organizacijama Crvenog krsta.