1

Dan domaćeg filma u Lazarevcu 14. novembra u Centru za kulturu Lazarevac

Filmski centar Srbije u saradnji sa DOKSrbija nastavlja realizaciju projekta Dan domaćeg filma, ove godine u 20 gradova Srbije u cilju promocije domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu viđeni. U četvrtak, 14. novembra u Centru za kulturu Lazarevac biće prikazan film „4 godine u 10 minuta“ Mladena Kovačevića. Program obuhvata besplatnu filmsku projekciju i razgovor sa članovima filmske ekipe.

Na kasetama koje su 17 godina skupljale prašinu otkriva se zagonetni filmski materijal. Uz citate iz dnevnika protagoniste koji je iza kamere, sklapa se intimna slika jednog nesvakidašnjeg putovanja u večnu slavu. Vanzemaljski pejzaži, nedokučivi likovi, i zastrašujući momenti, i san o avanturi koji se umesto pokličem pobednika, završio krikom poraženog.

Osim u Lazarevcu, Dan domaćeg filma održaće se u još 19 gradova Srbije: Leskovcu , Zrenjaninu, Novom Sadu, Ivanjici, Smederevu, Vrnjačkoj Banji, Požarevcu, Rumi, Kruševcu, Subotici, Prijepolje, Gornjem Milanovcu, Kragujevcu, Negotinu, Obrenovcu, Vrbasu, Šapcu, Trsteniku i Kovinu.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=4fsg6WdULp0