1

„Dani pčelarstva“ u utorak kod Rudarske česme

Tradicionalna manifestacija „Dani pčelarstva – Kolubara 2021“ biće održana u utorak 14. septembra na platou kod Rudarske česme, sa početkom od 8 časova. Manifestaciju organizuje Udruženje pčelara „Budućnost“ iz Lazarevca koje ove godine obeležava pola veka postojanja. Ovom prilikom će u Modernoj galeriji sa početkom od 12 časova biti održan debatni klub na temu bolesti pčela, a potom od 14 sati i tribina na kojoj će govoriti dr Rodoljub Živadinović, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije. U kulturno umetničkom delu programa nastupiće učenici Muzičke škole „Marko Tajčević“, folkolorni ansambli „Dimitrije Tucović“, „Diša Đurđević“ i „Rudar“. Ljubitelje rok muzike od 20 časova očekuje koncert benda „Britke sablje“.

Dani pčelarstva

Udruženje pčelara „Budućnost“ iz Lazarevca organizuje u utorak 14. septembra po 28. put manifestaciju „Dani pčelarstva – Kolubara 2021“, na platou kod Rudarske česme. Program počinje u 8 časova a u planu je i održavanje debatnog kluba na temu bolesti pčela, koji će od 12 časova biti održan u Modernoj galeriji. Na istoj lokaciji od 14 časova će govoriti i dr Rodoljub Živadinović o aktuelnostima u Savezu pčelarskih organizacija Srbije, rekao je predsednik Udruženja pčelara „Budućnost“ Mihajlo Belošević.

Mihajlo Belošević
Mihajlo Belošević

Ove godine zabeležen je veliki broj tropskih dana, pčelarska sezona je, kada je bagrem u pitanju, bila ispod proseka. Nešto bolja situacija bila je sa lipom i suncokretom. Prema Beloševićevim rečima cene meda ne bi trebalo da prelaze 1200 dinara. On kaže da su pojedine medijske špekulacije da će se kilogram meda kretati između  1800 i 2000 dinara nerealne.

Dani pčelarstva

Udruženje pčelara „Budućnost“, koje ove godine obeležava pola veka postojanja će u okviru „Dana pčelarstva“ organizovati i bogat kulturno umetnički program u kojem će nastupiti ansambli „Dimitrije Tucović“ Lazarevac, „Diša Đurđević“ Vreoci, „Rudar“ iz Rudovaca i učenici Muzičke škole „Marko Tajčević“. Koncert rok benda „Britke sablje“ planiran je za 20 časova, čime će biti završena ovogodišnja manifestacija „Dani pčelarstva – Kolubara 2021“.