1

„Dani Stepojevca“ 9, 10. i 11. juna u OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“

OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ biće domaćin manifestacije „Dani Stepojevca“ koja će biti održana od 09. do 11. juna. Pored izložbi, predavanja i tribina, u okviru manifestacije biće organizovan i ples maturanata ove škole. Tokom trajanja manifestacije nastupiće i kulturno umetnička društva iz naše opštine, rekla je za RTV GEM Verica Anđelić, direktorka OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“.

Stepojevac škola

„Dani Stepojevca“ ove godine biće održani u prostorijama i dvorištu OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“. Ideja je potekla od zaposlenih iz škole ali i meštana ove mesne zajednice, bez kojih ova manifestacija ne bi mogla da se realizuje. Ideja je bila da se programi vrate u školu jer Stepojevac za sada nema svoj kulturni centar a u program su uključeni i nekadašnji učenici ove obrazovne ustanove.

Stepojevac škola

Prvog dana manifestacije predavanje će održati istoričar, profesor doktor Nemanja Dević i nekadašnji đak škole u Stepojevcu Luka Roksić. Tog dana biće otvorena i izložba fotografija „Stepojevac, nekad i sad“ a KUD „Mladost“ iz Stepojevca i druga društva održaće koncert.

Drugog dana manifestacije biće održan ples maturanata i promocija knjige Ljiljane Vlahović, dok će kasnije tog dana predavanje o bezbednosti održati dr Vladimir Jevtić.

maturanti stepojevac

Poslednjeg dana manifestacije biće prezentacija i promocija knjige Duška Lesendrića a u večernjim časovima nastup kulturno umetničkih društava.

Cilj manifestacije je da ponovo u prostoru škole okupimo decu, roditelje, naše bivše učenike koji su najbolji promoteri ove obrazovne ustanove, kaže Verica Anđelić.