1

Danska ambasada novi kupac zelene energije Elektroprivrede Srbije

U Elektroprivredi Srbije potpisan je ugovor o prodaji zelene energije EPS-a ambasadi Danske u Beogradu, čime se povećao broj kupaca koji od Elektroprivrede kupuju ovu vrstu energije. Ugovor su potpisali izvršni direktor za proizvodnju energije u EPS-u Savo Bezmarević i danska ambasadorka u Beogradu Suzan Šajn.

Potpisivanje ugovora između Danske ambasade i JP EPS

Ugovor o prodaji zelene energije EPS-a ambasadi Danske potpisali su izvršni direktor za proizvodnju energije u EPS-u Savo Bezmarević i danska ambasadorka u Beogradu Suzan Šajn. Bezmarević je istakao da ponudom zelene energije EPS ide u korak sa Evropskom unijom i svetom i da je paket ZelEPS namenjen komercijalnim kupcima naišao na veoma dobar odziv.

Suzan Šajn i Savo Bezmarević

Ambasadorka Danske u Srbiji Suzan Šajn zahvalila je EPS-u na mogućnosti da ambasada i rezidencija Danske u Beogradu pređu na zelenu energiju.

JP EPS

EPS je decenijama stub i oslonac privrede i građana ove zemlje i lider na tržištu. Ponudom zelene energije ide u korak   sa Evropskom unijom i svetom. U EPS-u nema stajanja, ulažemo u postojeće kapacitete i gradimo nove. Inovacije su naš prioritet i time pratimo politiku predsednika Vučića i Vlade Srbije.

Cilj je da Srbija i EPS budu energetski nezavisni i bezbedni uz očuvanje naših prirodnih resursa i uz ulaganje u zaštitu životne sredine i obnovljive izvore, podvukao je Bezmarević.