1

Deda Mihailo Petronijević iz Šopića proslavio 93. rođendan u društvu Aktiva žena

Deda Mihailo Petronijević iz Šopića rođen je na Veliku Gospojinu 1930. godine. U društvu Aktiva žena Lazarevac i svoje porodice proslavio je 93. rođendan. Bogato iskustvo i mudrost sticao je, kako sam kaže kroz vredan rad, a najveće bogatstvo su mu sedam unučića, jedno praunuče i jedno čukununuče.  Briga o starijim osobama je izuzetno važna a pažnja i podrška koju im pružamo može imati značajan uticaj na njihov kvalitet života, kažu iz Aktiva žena i dodaju da će i naredne godine sa deda Mihailom slaviti rođendan pa tako sve do 105. godine.

Mihailo Petronijević i ćerka Jelena

Iako je danas napunio 93 godine, deda Mihailo Petronijević svoje rođendanske svećice ugasio je u društvu članova Aktiva žena. Mnogi bi rekli da se rođendanskoj torti i gašenju svećica obraduju samo mališani ali danas smo stekli utisak da se deda Mihailo obradovao kao malo dete. Kaže da je ceo svoj život proveo radeći a da je za dug životni vek zahvalan prirodi, čistom vazduhu i nekom boljem vremenu. O njemu danas brinu njegova ćerka Jelena, sin i porodica a najveće životno bogatstvo i blagoslov mu je sedmoro unučadi, jedno praunuče i čukununuče.

Mihailo Petronijević i Zagorka Uskoković
Mihailo Petronijević i Zagorka Uskoković

Briga o starijim osobama je izuzetno važna i ključna za svako društvo. Stariji ljudi donose bogato iskustvo, mudrost i doprinos zajednici. Njihova dobrobit treba da bude prioritet, a pažnja i podrška koja im se pruža mogu imati značajan uticaj na njihov kvalitet života, pa je razlog više da ovaj dan upravo provedemo sa deda Mihailom, kaže Zagorka Uskoković, predsednica Aktiva žena.

Aktiv žena

Članovi Aktiva žena dedi Mihailu poželeli su da u zdravlju i naredne godine dočeka rođendan a oni su obećali da će svaki naredni slaviti sa njim u Šopiću.