1

Dom zdravlja “Dr Đorđe Kovačević“ obeležio svoju lekarsku slavu

U prisustvu predstavnika GO Lazarevac, javnih preduzeća i predstavnika svih privrednih subjekata sa područja naše opštine, slavu lekara Svete Vrače, obeležio je Dom zdravlja “Dr Đorđe Kovačević“. Domaćin slave dr Jovan Milojević čestitao je slavu svim medicinskim radnicima, kao i vernicima koji slave i naglasio da je ova godina u poslovnom smislu bila izuzetno uspešna za lazarevački dom zdravlja. Milojević je izrazio je zadovoljstvo radom ustanove i istakao da će do naredne slave početi sa radom novo vanbolničko porodilište, na čiju izgradnju se čekalo 40 godina.

U skladu sa tradicijom, dan sećanja na zaštitnike lekarske profesije Svete Vrače, obeležili su zaposleni u lazarevačkom Domu zdravlja. Direktor lazarevačkog Doma zdravlja doktor Jovan Milojević poželeo je dobrodošlicu uvaženim gostima i izrazio zadovoljstvo postignutim uspesima tokom ove godine.

Narednu godinu obeležiće završetak realizacije kapitalnog projekta izgradnje vanbolničkog porodilišta, na koje se čekalo 40 godina. Takođe planirani su brojni projekti na nastavku rekonstrukcije i uređenja kako Doma zdravlja u Lazarevcu tako i seoskih ambulanti i zdravstvenih stanica.

Čestitajući slavu zaposlenima u ovoj zdravstvenoj ustanovi i svim građanima Lazarevca, predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić je istakao da će podrška rukovodstva opštine i uspešna saradnja biti nastavljeni i u narednom periodu, pre svega u cilju zadovoljenja svih potreba pacijenata.

Braća Kozma i Damjan uživaju u našem narodu posebno poštovanje. Proslavili su se, šireći hrišćanstvo, kao milosrdni i besplatni iscelitelji, jer nisu tražili novac i nadoknadu. Zato se nazivaju i bezsrebrenici. Esnafsku slavu lekara Svete Vrače kao zvaničnu slavu proglasila je 2007. godine Lekarska komora Srbije.