1

Donete nove mere!

Na sednici Kriznog štaba, koja je upravo završena, doneta odluka da se sve osim prehrane, apoteka i pumpi zatvara u ponoć. Očekuje se rast broja zaraženih. Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio da je epidemiološka situacija nepovoljna i da medicinski deo štaba očekuje da će broj novozaraženih rasti. Zatvara se sve osim prehrane, apoteka i pumpi. Srednje škole ostaju na onlajn nastavi, a od ponedljeka i stariji osnovci. Sve mere stupaju na snagu u ponoć, rekao je Gojković.

Sve kulturne i slične manifestacije tokom vikenda – biće suspendovane. Detaljno će se sa ministarstvom sporta regulisati šta će se dogoditi sa unapred zakazanim sportskim takmičenjima, koja će, ako moraju, ipak biti održana, ali bez publike.

Naveo je da se za sledeću nedelju nastavlja onlajn nastava za srednje škole, ali da na onlajn nastavu prelaze i stariji razredi osnovnih škola. „Od petog do osmog razreda osnovne škole takođe su od ponedeljka na onlajn nastavi“, rekao je Gojković.

Upitan zašto nije sve zatvoreno na deset dana, kao što su lekari tražili i deo medicinskog štaba, Gojković kaže da će za vikend biti onako kako je traženo, ali da će tokom vikenda biti dodatno analizirana celokupna situacija. Prema njegovim rečima, svugde u svetu je primetan trend, da se i kada se sve zatvori, pa potom otvori, dolazi do novog rasta broja zaraženih.

Na pitanje da li je medicinski deo Kriznog štaba zadovoljan ovim merama, on je rekao da su oni tražili da se sve zatvori i na 14 dana i da to nije tajna.