1

Džudisti i kik-bokseri za Janu Simić

U velikoj sali Sportsko rekreativnog centra „Kolubara“ održan je humanitarni mini turnir na kojem su učestvovali članovi Džudo kluba Hrabro srce kao i pioniri Kik boks kluba Kolubara. Ukupno je prikupljeno 65.070,00 dinara i ta sredstva su uplaćena na račun porodice Jane Simić za njeno dalje lečenje.

Svake godine na početku sezone, već treću godinu zaredom, Džudo klub Hrabro srce organizuje humanitarni mini turnir za članove svih sekcija kluba na kojem se oni nadmeću i pokazuju veštine koje su naučili. Ovaj put turnir je humanitarnog karaktera i organizuje se za našu sugrađanku Janu Simić. Po rečima trenera kluba, Milana Aksića,  dok se deca bore za medalje na ovakvim turnirima, neki mališani vode najvažniju životnu bitku.

Živimo u takvom svetu gde nažalost roditelji ne mogu sami da obezbede sve što je potrebno za lečenje njihove dece. Zato smo mi tu da im pomognemo koliko možemo. Svi treba da se ujedinimo, jer samo tako možemo da pomognemo onome kome je ta pomoć potrebna-dodaje Aksić.

Džudo klub Hrabro srce postoji već 13 godina, a u Lazarevcu, šest. U početku je klub imao finansijskih poteškoća, pre svega za nabavku neophodne opreme, ali velikim anagažovanjem trenera  Aksića, klub je uspeo da sva neophodna sredstva nabavi. U Lazarevcu džudo aktivno trenira 65 mališana.

Zahvaljujući Milanu Aksiću sekcija u Lazarevcu postoji. On je osoba koja se brine o svojoj sredini, brinuo se o sredini gde je ranije živeo, a brine se sada i o Lazarevcu i mislim da je on poznat velikom broju Lazarevčana kao čovek koji se zalaže za jednu ispravnu socijalizaciju dece. Kao takav prepoznat je i u službi u kojoj radi – dodaje Branko Rašović, direktor džudo kluba Hrabro srce.

Veliku podršku u radu kluba Hrabro srce ali i u svim njihovim humanitarnim akcijama nesebično daje i lazarevački Kik boks klub Kolubara na čelu sa Ivanom Rankovićem. Na ovom turniru učešće je uzelo tri para pionira u kik-lajt disciplini.

Vaspitanje ide iz kuće i iz kluba. Jako je bitno da trener prvo uči decu da budu dobri ljudi, a potom veštinama sporta. Trener kao i roditelji imaju zadatak da mališane izvedu na pravi put-rekao je Ranković.

Humanitarna akcija u kojj su se prikupljala novčana sredstva za pomoć u lečenju male Jane Simić može se smatrati veoma uspešnom jer je prikupljeno 65.070,00 dinara. Novac je uplaćen na račun porodice Simić.  Jana Simić je devojčica iz Lazarevca koja boluje od malignog tumora kičmene moždine i sva novčana sredstva koja se prikupe pomažu u njenom daljem lečenju.

Ovaj mini turnir su organizovali Džudo klub Hrabro srce, Kik boks klub Kolubara i Savez sportova Lazarevca.