1

Epidemiološka situacija u lazarevačkim školama stabilna

Učenici srednjih škola prelaze na onlajn nastavu. To je jedna od mera koju je zbog pogoršane epidemiološke situacije doneo krizni štab. Na teritoriji GO Lazarevac situacija u osnovnim i srednjim školama je stabilna, izjavila je predsednica aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Verica Anđelić i dodala da je tokom protekle nedelje na teritoriji naše opštine bilo pozitivno 4 nastavnika i 2 učenika. Sve škole su shvatile  ozbiljno predložene mere istakla je Verica Anđelić.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije Krizni štab doneo je odluku da sve srednje škole pređu na onlajn nastavu. Učenici osnovnih škola će nastavu pohađati kao i do sada u skladu sa svim merama. Situacija na teritoriji GO Lazarevac je stabilna, istakla je predsednica aktiva direktora svih osnovnih i srednjih škola Verica Anđelić i dodala da se sve mere sprovode i poštuju.

vokinaU školama se organizuju i pripremni časovi iz svih predmeta za završni ispit osmaka. Kako je planirano probni završni ispit će biti održan 26. i 27. marta. Završni ispit će biti organizovan od 22. do 26 juna. Zbirke testova sa pripremnim zadacima su već kod učenika, i od posebnog je značaja da oni, poštujući sve epidemiološke mere, pohađaju pripremne časove istakla je predsednica aktiva direktora osnovnih i srednjih škola GO Lazarevac.

Prosvetni radnici takođe imaju obavezu konstantne edukacije. Brojni seminari tokom zimskog raspusta održani su onlajn. Kako je ocenila direktorka Anđelić tokom ovog raspusta nikada nije organizovano više seminara, a po potvrdama koje su zaposleni priložili, njihovo interesovanje i angažovanje  bilo je na visokom nivou.