1

Festival srpskih vina „Proleće u Lazarevcu“ 31. maja

Festival srpskih vina „Proleće u Lazarevcu“ biće održan 31. maja u Karađorđevoj ulici od 16 časova. Festivalu vina prethodi i konkurs Biblioteke „Vino je poezija u čaši“ koji će trajati do 30. maja. U muzičkom delu programa nastupiće profesori i učenici Muzičke škole, dok će glumci Puls teatra govoriti stihove pesama o vinu. Pored izlagača vina, na sajmu će biti i bogata gastronomska ponuda.

Festival srpskih vina „Proleće u Lazarevcu“, biće održan 31. maja u Karađorđevoj ulici s početkom u 16 časova. Ovaj festival je prilika da se istraži i uživa u bogatstvu srpskih vinskih sorti i tradiciji vinogradarstva a po prvi put se održava na proleće.

Pre samog festivala vina, Biblioteka Lazarevac organizuje konkurs pod nazivom „Vino je poezija u čaši“, koji će trajati do 30. maja. Ovaj konkurs pruža priliku svim ljubiteljima vina i poezije da svojim delima izraze dubinu i lepotu ove jedinstvene teme.

U muzičkom delu programa, posetioci će imati priliku da uživaju u nastupima profesora i učenika Muzičke škole, koji će doprineti atmosferi svečanosti i uživanja. Takođe, glumci iz Puls teatra će oživeti stihove pesama posvećenih vinu, dodajući poseban umetnički pečat ovom već izuzetnom događaju.

Festival „Proleće u Lazarevcu“ pruža priliku da se uživa u najboljim srpskim vinima, da se oseti duh kulture i umetnosti, te da se provede kvalitetno vreme u prijatnoj atmosferi.