Folklornim koncertom do odlaska u Rusiju

U organizaciji Kulturno umetničkog društva „Diša Đurđević“ iz Vreoca, u Centru za kulturu Lazarevac održan je humanitarni koncert narodnih igara i pesama. Pored ovog ansambla, kao gosti su nastupili članovi Kulturno umetničkog društva „Goša“ iz Smederevske Palanke i Folklorni ansambl Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Crvenke. Humanitarni koncert organizovan je s namerom da se prikupljeni novac donira OŠ „Diša Đurđević“ za kupovinu avionskih karata kojima će sedmoro đaka i četiri nastavnika početkom aprila boraviti u Rusiji u okviru razmene učenika. Na koncertu je prikupljeno 43 hiljade dinara.

Kulturno umetničko društvo „Diša Đurđević“ prepoznato je u opštini Lazarevac kao ansambl koji veoma aktivno učestvuje u humanitarnim događajima a vrlo često su i sami organizatori takvih dešavanja. Ovaj put folkloraši su odlučili da koncertom pomognu učenicima i nastavnicima da otputuju u sklopu razmene učenika u Rusiju početkom aprila meseca.

Pored „Diše Đurđevića“ kao gosti koncerta bili su folkloraši iz Crvenke i Smederevske Palanke. Oni ističu da su naišli na odličan prijem i gostoprimstvo u Lazarevcu te da će saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

U ime đaka i nastavnog osoblja, organizatorima i gostima se na pomoći zahvalila nastavnica engleskog jezika OŠ „Diša Đurđević“ Novi Medoševac, Aleksandra Milić.

Cena ulaznice za ovaj koncert iznosila je 200 dinara a ukupno je prikupljeno 43 000 dinara koje će biti iskorišćene za kupovinu karata učenicima i nastavnicima škole „Diša Đurđević“.