1

Fotografijama Vukašina Delevića počela nova izlagačka sezona u Modernoj galeriji

Izložbom fotografija „Vreme“ autora Vukašina Delevića, počela je ovogodišnja izlagačka sezona u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac. Ovo je prvo predstavljanje umetnika pred lazarevačkom publikom, a ciklus „Vreme“, čine dve vrste fotografija. Jedno su pejzaži, mahom magle i neba, koji bi se možda zajednički mogli nazvati, traganjem za izgubljenim vremenom, jer nas crno-bela tehnika uz poigravanje svetlošću vodi u jedan potpuno vanvremenski prostor.

Fotografije Vukašina Delevića

Ciklus fotografija “Vreme” mladi umetnik je započeo na početku svojih studija, još 2013. godine. U pitanju su digitalne i analogne fotografije. Želja autora bila je da pokaže i druge mogućnosti fotografije i proširi njen smisao kroz višestruku ekspoziciju.

Radovi Vukašina Delević

Nakon Moderne galerije, Vukašin Delević će svoje radove predstaviti u više gradova u zemlji.

Vukašin Delević
Vukašin Delević

Vukašin Delević je rođen 1993. godine, završio je Srednju umetničku školu u Kraljevu. Godine 2017. diplomirao je na katedri za fotografiju na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Do sada je izlagao na 2 samostalne i 25 kolektivnih izložbi, uključujući i prestižno Venecijansko bijanale. Izložbu “Vreme” lazarevačka publika će, poštujući epidemijske mere, moći da pogleda do 26. februara.