Gimnazija Lazarevac domaćin 7. Međunarodnog Hippo takmičenja ‘’Engleski bez granica’’

Gimnazija Lazarevac bila je domaćin preliminarnog međunarodnog takmičenja iz engleskog jezika HIPPO za učenike srednjih škola sa teritorije naše opštine. Učešće je uzelo 88 takmičara, a po rečima predsednice Aktiva profesora engleskog jezika i koordinatora takmičenja Nade Ćiraković plasman samo jednog učenika u finale bio bi ogroman uspeh.

Lazarevačka Gimnazija i ove godine je jedna od škola učesnica na 7. Međunarodnom Hippo takmičenju ‘’Engleski bez granica’’. Takmičenje se odvija u tri kruga, preliminarni, polufinalni i finalni i okuplja preko 55.000 učesnika iz više od 1.500 škola, iz 20 zemalja. Pravo učešća imaju svi kandidati starosti od 9 do 19 godina, sa odgovarajućim znanjem engleskog jezika.

HIPPO takmičenje ima pravo da koristi originalne komponente međunarodno priznatih ispita Reading i Listening za prelimnarnu rundu takmičenja. Svi ti ispiti po završetku takmičenja ostaju školama na korišćenje te svi profesori imaju pravo da ih koriste u nastavi.

Hippo takmičenje „Engleski bez granica“ je međunarodno takmičenje koje promoviše engleski jezik, podstiče učenike širom sveta da se takmiče u znanju engleskog i poboljšava saradnju između profesora. Ono podstiče razvoj zajedničkog osećaja identiteta i integracije i služi kao uzor mladim ljudima koji žive u zajednici. Glavni ciljevi su stvaranje i negovanje prijateljskih odnosa, međunarodnog razumevanja i takmičarskog duha među mladim ljudima iz svih krajeva sveta zainteresovanim za engleski jezik.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Gimnazija Lazarevac domaćin 7. Međunarodnog Hippo takmičenja ‘’Engleski bez granica’’

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA