1

Haos u Stepojevcu: Poplavljen veliki broj domaćinstava u selima Vrbovno i Konatice

Poplave-u-Stepojevcu30
Nakon kiše koja je u prekidima padala ceo dan, izlila se reka Vrbovica i poplavila veliki broj domaćinstava u selima Vrbovno i Konatice kod Stepojevca. Pored toga što je voda potopila puteve, meštani u Konaticama su se peli na kuće kako bi se sklonili od vodene stihije koja je nadirala. Bujica je u tom mestu odnela nekoliko automobila, te su ljudi bili prinuđeni da zajedno sa decom beže iz vozila od nadolazeće vode.

Poplave-u-Stepojevcu-20

Poplave-u-Stepojevcu-29

 

Zahvaljujući brzoj intervenciji Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, rukovodstva opštine Lazarevac, Vatrogasno spasilačke jedinice Lazarevac, Policije, hitne pomoći i zaposlenih u RB Kolubara evakuisano je preko 30 meštana ovog dela lazarevačke opštine, među kojima je i jedna trudnica i dvoje maloletne dece. Na svu sreću nije bilo ljudskih žrtava sem veće materijalne štete. Stepojevac je obišao i Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Poplave-u-Stepojevcu-5

Rečica veličine potoka, koju čak i mališani mogu da pregaze, negde posle 18 časova napravila je velike probleme meštanima Stepojevca i Konatica. Nakon brze intevencije spasilačkih jedinica izbegnuta je velika nesreća a žitelji su na vreme ekauisani. Situacija na terenu za sada je stabilna a ekipe će biti u pripravnosti, rekao je prilikom obilaska terena Predrag Marić, načelnik sektora za vanredne situacije.

Poplave-u-Stepojevcu-14

Bujica koja je za kratko vreme odsekla put Lazarevac-Obrenovac, oštetila je i veliki broj domaćinstava koji žive u tom kraju. Prvi su na teren izašli predstavnici GO Lazarevac a predsednik Bojan Sinđelić kaže da nijedan građanin nije povređen niti ima ugroženog stanovništva. Štab za vanredne situacije dežuraće i tokom noći, dodao je Sinđelić.
U Stepojevcu je bilo angažovano oko 17 vatrogasaca-spasilaca sa šest vozila i četiri čamca. Na terenu je bio i Bojan Stević državni sekretar u Ministartsvu državne uprave i lokalne samopurave, koji je ovom prilikom dodao će ministratsvo uraditi sve kako bi pomoglo u rešavanju ovog problema.

Poplave-u-Stepojevcu-32

Na svu sreću i brzom interevencijom svih jedinica uspeli smo da spasemo ljudske živote što je u ovom trenutrku i najvažnije a posle ćemo sanirati posledice i štetu, rekao je dražavni sekretar.

Poplave-u-Stepojevcu-35

Štab za vanredne situacije dežuraće tokom noći, kao i sve ekipe i službe. Iz Policijske uprave Lazarevac potvrđeno nam je da su patrole obišle celu teritoriju lazarevačke opštine i da se voda izlila jedino u Vrbovnu i Stepojevcu, odakle su evakuisani svi ugroženi.