1

Hilandarska ulica uskoro dobija novi izgled

Polovina radova u Hilandarskoj ulici je gotova. Izvođač radova je JP „Putevi Beograd“. U narednom periodu izvršiće se obeležavanje pomenute ulice, postavljanje trotoara od granita kao i mobilijara. Zbog izvođenja radova na popločavanju Hilandarske, do srede uveče biće zatvorene ulice u ovom delu grada.

Radovi na popločavanju Hilandarske ulice koje finansira JP „Putevi Beograd“ su u toku zbog čega će okolne ulice biti zatvorene do srede, 12. maja. Prilikom obilaska radova, predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević izrazio je zadovoljstvo tempom rada budući da se radilo i tokom praznika.

Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac
Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac

Novi izgled Hilandarske ulice od velikog je značaja budući da je zbog blizine Hrama Velikomučenika Dimitrija ova lokacija turistički bitna.

Kako bi se očuvale kamene kocke glavne lazarevačke ulice, u Karađorđevu ulicu uskoro će moći da uđu samo vatrogasna vozila, vozila hitne pomoći i policije, rekao nam je Stević.

Obilazeći rekonstrukciju Hilandarske ulice, predsednik gradske opštine Bojan Stević još jednom je apelovao na građane da budu strpljivi i da do srede koriste alternativne putne pravce.