Humanitarna priredba učenika OŠ “Dule Karaklajić”

Humanitarna predstava ”Krugovi prijateljstva” učenika Osnovne škole ”Dule Karaklajić” održana je u Centru za kulturu Lazarevac. Ove godine je povodom proslave dana škole pripremljena tradicionalna priredba koja je bila posvećenu Egiptu. Priredba je postigla uspeh i simpatije gledalaca pa su učenici  odlučili da je predstave široj javnosti, a novac prikupljen od ulaznica proslede u humanitarne svrhe za pomoć Sari Matić, Jani Simić i Verici Mišković.

Povodom obeležavanja dana škole u okviru priredbe ”Krugovi prijateljstva ” koja se sprovodi već devetu godinu za redom, učenici su pripremili priredbu posvećenu Egiptu. Tokom predstave koja je u celosti izvedena na engleskom jeziku, učenici su predstavili običaje, muziku i istoriju ove zemlje. Uspeh priredbe je bio motiv da učenički parlament predloži njeno izvođenje u Centru za kulturu a sav novac bude namenjen za sugrađanke Saru Matić, Janu Simić i Vericu Mišković.

Nastavnica srpskog jezika Ivana Janus ističe da su ona i njene kolege ponosni na svoje učenike koji su pokazali visok stepen društvene odgovornosti i empatije prema onima kojima je pomoć neophodna.

Priredba “Krugovi prijateljstva” bila je lepa prilika da se posetioci, koji su ispunili Centar za kulturu, na zanimljiv način upoznaju sa istorijom Egipta.