1

Isplata penzija od 5. maja

Aprilsku penziju najstariji u Srbiji primiće posle prvomajskih praznika. Prema rasporedu koji je objavio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje prvi će novac dobiti samostalci i to 5. maja.

Isplata penzija za samostalne delatnosti počeće u utorak, 5. maja, dok će vojni i poljoprivredni penzioneri penzije dobiti 6. maja. Isplata penzija za penzionere sa prebivalištem u bivšim republikama SFRJ za mart 2020. – počinje u petak, 10. aprila.

Isplata penzija “bivših zaposlenih” predviđena je 11. maja, na šalterima pošta i na kućne adrese. Na tekuće račune, najstarijima penzije će biti uplaćene u subotu, 9. maja.

Penzionerima koji primaju penzije preko tekućeg računa u poslovnoj banci, a stariji su od 65 godina, u skladu sa Instrukcijom Narodne banke Srbije, u periodu važenja zabrane kretanja banka je i dalje dužna da omogući isplatu na osnovu jednokratnog punomoćja.

Ovlašćena osoba ovaj papir trebalo je da dostavi banci za podizanje penzije sa tekućeg računa u prostorijama svoje filijale ili isplatom čekova na kućnu adresu korisnika, tako što će korisnik pozvati banku i tražiti gotovinsku dostavu preko „Pošte Srbije“.