1

Iz budžeta GO Lazarevac 1.800.000,00 za ekonomsko osnaživanje 16 porodica

Izbegla i raseljena lica
U GO Lazarevac potpisani su ugovori sa interno raseljenim licima o ekonomskom osnaživanju. Predsednik Bojan Sinđelić potpisao je ugovore sa 16 porodica a opština je iz budžeta izdvojila milion i 800 hiljada dinara za ovu namenu. U saradnji sa Komeserijatom za izbeglice, motokultivator dodeljen je jednoj porodici, dok je njih 15 dobilo plastenik sa kompletnom opremom. Od 2012. godine do sada, GO Lazarevac uspela je da pomogne 77 porodica.

1410

U saradnji sa Komeserijatom za izbeglice, GO Lazarevac trudi se da svake godine pomogne interno raseljena i izbegla lica sa teritorije BIH i Hrtvatske. Za ekonomsko osnaživanje i pomoć ovim porodicama, GO Lazarevac iz svog budžeta izdvojila je million i 800 hiljada dinara. Ovo je mali doprinos naše zajednice da pomognemo u njihovom daljem radu, rekao je ovom prilikom predsednik opštine Bojan Sinđelić.

Bojan-Sinđelić
Bojan Sinđelić

U ovom ciklusu uspeli smo da obezbedimo pomoć za 16 porodica. Opština je uzela učešće u iznosu od 10 odsto a plastenike sa kompletnom opremom dobilo je 15 porodica, a jedna porodica motokultivator. Dimenzije plastenika su 20 puta 5 i nadamo se da će im pomoći u njihovom daljem radu, rekao je Zoran Belaćević, iz Komeserijata za izbegla i interno raseljena lica.

Zoran-Belaćević,-poverenik-za-izbeglice-u-GO-Lazarevac
Zoran Belaćević, poverenik za izbeglice u GO Lazarevac

Od 2012. godine do sada, opština je uspela je da ekonomski osnaži i osamostali 77 porodica a ukupna vrednost je 9 miliona i 200 hiljada dinara.

U ime potpisnika ugovora, predstavnicima opštine i Komeserijatu, zahvalio se Veljko Šapić.
GO Lazarevac nastaviće da kroz program pomoći ekonomsko osnaži i osamostali i druge porodice, bilo kroz dodelu građevinskom materijala, novčanu i drugih vidova pomoći.