1

Izložba „Legat Ljubice Cuce Sokić“ u četvrtak u Lazarevcu

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac u četvrtak 2. septembra biće otvorena gostujuća izložba slika „Legat Ljubice Cuce Sokić“, Kuće legata, Beograd. Izložba se realizuje u okviru manifestacije „Lepini dani“, posvećene godišnjici rođenja legatorke Moderne galerije, Leposave Lepe Perović. Na izložbi će biti prikazano dvadeset i sedam reprezentativnih umetničkih dela, nastalih u periodu između 1965. i 1985. godine.

Izložba Legat Cuce Sokić

Krajem avgusta i početkom septembra meseca Moderna galerija već nekoliko godina unazad obeležava manifestaciju „Lepini dani“, koja je posvećena rođenju legatorke Lepe Perović. Ovom manifestacijom populariše se ideja legatorstva i donatorstva u srpskoj kulturi, izjavila je kustor Moderne galerije Dara Stanojević. Tim povodom 2. septembra biće otvorena gostujuća izložba „Legat Ljubice Cuce Sokić“.

Dara Stanojević
Dara Stanojević

U drugoj polovini septembra u Modernoj galeriji rezervisana je za jednog od najvećih jugoslovenskih skulptora, Miodraga Živkovića, umetnika koji potiče iz naših krajeva. Ova izložba će moći da se pogleda do kraja septembra.